Zakelijk besparen

Zakelijk besparen, dan bieden wij u verschillende oplossingen. Onderstaand een overzicht van zakelijke mogelijkheden. In een vrijblijvend gesprek gaan we na waar de exacte wensen liggen en kunnen vervolgens een offerte voor u maken wanneer dit gewenst is.

Energiebesparingsonderzoek
Op basis van het gesprek brengen we alle mogelijke besparingsoplossingen in beeld en gaan hierbij na wat een te verwachte terugverdientijd is van een investering. Dit kan gaan om energie gebruik van het gebouw maar ook van processen, materiaalgebruik, transport, administratie of zelfs afvalstromen.

Energielabeling
We brengen het gebouw bouwkundig en installatietechnisch in kaart, we bepalen aan de hand van berekeningen wat de energiebehoefte is en waar welke verliezen optreden. Er kan een energielabel worden vastgesteld en in een maatwerkadvies worden aangegeven hoe dit te verbeteren is.

Bouwkundige inspecties
Zo kunnen we voor u volledige bouwkundige inspecties uitvoeren maar ook inspecties uitvoeren voor daken of kruipruimten. Daarnaast kunnen we met u nagaan of bouwkundige aanpassingen of verbouwingen technisch haalbaar zijn.

NEN 2767 keuringen en inspecties
Er wordt op uniforme wijze bepaald wat de staat is waarin een gebouw verkeert. Bij onderhoud probeer je dit zo veel mogelijk uit te stellen en toch zorgen dat een gebouw in goede staat verkeert.
Aangezien men over de staat van onderhoud van mening kan verschillen is het gebruik van deze norm de oplossing. Werken met deze norm zorgt voor een eenduidige conditiescore. Een gebouw of onderdeel ervan kan een conditie score hebben van 1 t/m 6 hierbij staat conditie 1 voor nieuwstaat en conditie 6 voor sloopwaardig.

Meerjarige onderhoudsplanning (MJOP)
Aan de hand van de NEN 2767 kan er een meerjarige onderhoudsplanning worden gemaakt welke u een duidelijk overzicht geeft betreffende de te verwachte onderhoudskosten van uw pand. De planning is slechts een planning bedoeld voor budgettering. Wanneer onderhoud uitgesteld kan worden bespaard u geld. Het inspecteren van gebouwen om na te gaan of ingeplande onderhoudswerkzaamheden kunnen worden uitgesteld zorgt voor een actueel beeld van de staat en onderhoudskosten.

Aanbesteding onderhoud
We kunnen aan de hand van uw wensen onderhoud aanbesteden. We zorgen dan voor een duidelijk programma van eisen zodat uitvoerende bedrijven een deugdelijke en vergelijkbare aanbieding / offerte kunnen maken. We helpen u met het beoordelen van de aanbiedingen.

Projectbegeleiding
We nemen u alle zorgen uit handen, verzorgen afstemming met alle belanghebbenden wanneer werkzaamheden worden uitgevoerd, stemmen planningen en budgetten af, bewaken de kwaliteit en zorgen ervoor dat het project tijdig en naar volle tevredenheid zal worden afgerond.

Nieuwbouw ontwerp
Wilt u verbouwen of uitbreiden dan kunnen we u hierin ondersteunen, We gaan na binnen welke voorschriften het ontwerp zou kunnen passen binnen uw ideeën en wensen, maar gaan ook vooraf na welke voorschriften van toepassing zijn en waar een bouwwerk of gebouw aan moet voldoen. Samen met een bouwkundig ontwerper / tekenaar werken we uw plan volledig uit.

Vergunning begeleiding
Wanneer u gaat bouwen heeft u mogelijk een vergunning nodig. Wij gaan voor u na of er mogelijkheden zijn voor vergunningsvrij bouwen. Wanneer er een vergunning nodig is begeleiden we een vergunningsaanvraag. Ook wanneer het gewenste plan niet binnen het bestemmingsplan zou passen gaan we in gesprek met de gemeente om na te gaan wat de mogelijkheden zijn. Als expert op het gebied van vergunningvrij bouwen en de ervaring als adviseur omgevingsvergunningen weet ik als geen ander dat je samen met de gemeente in goed overleg vaak tot goede resultaten komt.

Procesoptimalisatie
Binnen uw bedrijf voegt u waarde toe door een product of dienst te leveren. Het uiteindelijke product of dient komt tot stand door allerhande stapjes binnen de organisatie. Vaak zijn stapjes ontstaan terwijl de markt, afnemers, technieken en misschien het uiteindelijke product of dienst in de loop der tijd verandert. We onderzoeken of alle stapjes binnen de processen nog wel bijdragen aan de uiteindelijke dienst of het product. Mogelijk kunnen dingen beter, sneller, simpeler, en dus goedkoper. Ook hier zoeken we besparingen voor u.

MVO / Duurzaamheidsscans
In sommige situaties is besparen niet de enige wens. We kennen allemaal de bekende plof kip: bijzonder goedkoop maar niet echt een verantwoorde aankoop. Hoewel veel besparingsmogelijkheden zeer verantwoord zijn zullen er ook situaties zijn die mogelijk wel besparen maar om andere redenen minder verantwoord zijn.

In een dergelijke situatie hebben we het vaak over maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), of duurzaam ondernemen. Door niet de bekende plofkip te kopen bespaar je mogelijk minder geld maar bespaar je wel op andere maatschappelijk ongewenste effecten. Ook duurzaam ondernemen betekend verder vooruit kijken en ook kijken naar effecten voor het milieu. Ook besparingen op milieubelasting zijn zeer belangrijk.

Wie wil later zijn kleinkinderen vertellen dat het milieu zo slecht is geworden doordat wij altijd maar alleen naar het goedkoopste keken?

Gelukkig zijn de meeste besparingsoplossingen ook goed voor het milieu. Wilt u vooral besparen op negatieve effecten op het milieu dan bent u ook bij ons aan het juiste adres. En voor een complete MVO scan hebben we een gespecialiseerde expert.