Particulier besparen

Particulier besparen? Dan bieden wij u verschillende oplossingen. Onderstaand een overzicht van mogelijkheden gericht op particuliere klanten. In een vrijblijvend gesprek gaan we na waar de exacte wensen liggen en kunnen vervolgens een offerte voor u maken.

Besparingsonderzoek
Op basis van het gesprek brengen we alle mogelijke besparingsoplossingen in beeld en gaan hierbij na wat een te verwachte terugverdientijd is van een investering. Dit kan gaan om energiegebruik van het gebouw maar ook van onderhoud als reiniging van daken en gevels maar ook schilderwerk. Ook op materiaalgebruik, transport, administratie of zelfs afvalstromen zijn vaak besparingsoplossingen mogelijk.

Energiebesparing
We gaan met u door de woning en onderzoeken waar u energie kunt besparen. We kunnen een energiebesparingsonderzoek uitvoeren om te inventariseren hoe het energieverbruik van uw woning eruit ziet en belangrijker waar dit verbeterd kan worden. Niet alleen het gebouw gebruikt energie maar denk eens aan alle apparaten. Aan de hand van wat het energiebesparingsonderzoek oplevert kunnen we met u een plan van aanpak maken. Uit ervaring weten we dat het energieverbruik niet alleen woning maar ook gebruiker gerelateerd met 50-75 % kan worden teruggedrongen. In overleg onderzoeken we de energiezuinigheid van de woning, energie besparingsmogelijkheden gebruiker of beide.

Energielabeling (EPA-Woningen)
Het energielabel is op dit moment hot. Ook over de kwaliteit van de zogenaamde doe het zelf labels is veel kritiek. Wij zijn van mening dat een gedegen label (geen doe het zelf label) zeker een beeld geeft van de energiezuinigheid van een gebouw. Het maatwerk advies is echter interessanter: hierin geeft de expert na grondig onderzoek en rekenwerk aan waar welke maatregelen zorgen voor meer energiebesparing (en natuurlijk een beter energielabel).
We brengen het gebouw bouwkundig en installatietechnisch in kaart, we bepalen aan de hand van berekeningen wat de energiebehoefte is en waar welke verliezen optreden. Er kan een energielabel worden vastgesteld en in een maatwerkadvies worden aangegeven hoe dit te verbeteren is.

Onderhoudsadvies en-planning
Uw woning is een trots bezit, u wilt dan ook dat de woning er netjes en goed onderhouden bijstaat. Maar onderhoud van een gebouw kan veel geld kosten. Soms kunt u zelf dingen doen maar het zal ook voorkomen dat u een bedrijf inschakelt voor onderhoud aan uw woning. Of dit nu het vervangen van dakbedekking, gevelreiniging, schilderwerk of onderhoud van uw CV is. Het is goed om te weten welke kosten er op u af komen. Het plannen van dit onderhoud geeft duidelijkheid wanneer u welke werkzaamheden aan uw woning moet verrichten en welke kosten daaraan hangen. Zo kunt u daar rekening mee houden. Maar nog interessanter is om te kijken of dit slimmer of goedkoper kan. Moet een woning nu na 5 jaar worden geschilderd of moet dit vaker of kunnen we dit uitstellen? Het uitstellen is interessant maar het moet niet ten koste gaan van de kwaliteit. Wij verzorgen voor u een onderhoudsadvies-planning. Zo weet u waar u aan toe bent voor uw onderhoud. We kunnen zelfs een professionele meer jaren onderhoudsplanning volgens NEN 2767 maken. Dit is een norm welke conditie gestuurd onderhoud beschrijft. zo krijgen onderhoudsonderdelen een cijfer hoe goed of slecht iets er aan toe hiermee kan worden bepaald of onderhoud volgens planning, eerder of later moet worden uitgevoerd. Conditiemetingen volgens NEN 2667 worden doorgaans bij bedrijfsgebouwen uitgevoerd.

Bouwtechnische keuringen
Wanneer u een woning wilt kopen kunnen wij als onafhankelijke partij inspecties uitvoeren. Of dit nu gaat om een dak-inspectie, kruipruimte-inspectie of een complete bouwkundige keuring, we brengen in kaart hoe de technische staat van het gebouw is. Uiteraard wordt hierbij ook achterstallig onderhoud meegenomen. Ook zal een indicatie van de herstelkosten worden meegenomen in de rapportage.

Complete bouwbegeleiding (ook bij onderhoud)
We helpen u met uw bouwplannen, bekijken met u de wensen, onderzoeken aan welke wet-en regelgeving dit moet voldoen en vragen indien nodig vergunningen voor u aan.
We voeren dan de contacten met gemeente, constructeur, aannemer en installateur voor u. We kunnen offertes aanvragen en met u de offertes vergelijken.
Uiteraard wordt vooraf met u besproken aan welke kwaliteitscriteria de aannemer en installateur moeten voldoen. Wij spreken de taal van gemeente, bouw en installateur. Tijdens de bouw houden we toezicht en zorgen dat u kwaliteit krijgt. Wij weten precies wat wel en niet kan en wat wel en niet goed is.   

Aanbesteding onderhoud
We kunnen aan de hand van uw wensen onderhoud aanbesteden. We zorgen dan voor een duidelijk programma van eisen zodat uitvoerende bedrijven een deugdelijke en vergelijkbare aanbieding / offerte kunnen maken. We helpen u met het beoordelen van de aanbiedingen.

Projectbegeleiding
We nemen u alle zorgen uit handen, verzorgen afstemming met alle belanghebbenden wanneer werkzaamheden worden uitgevoerd, stemmen planningen en budgetten af, bewaken de kwaliteit en zorgen ervoor dat het project tijdig en naar volle tevredenheid zal worden afgerond.

Nieuwbouw ontwerp
Wilt u verbouwen of uitbreiden dan kunnen we u hierin ondersteunen, We gaan na binnen welke voorschriften het ontwerp zou kunnen passen binnen uw ideeën en wensen maar gaan ook vooraf na welke voorschriften van toepassing zijn en waar een bouwwerk of gebouw aan moet voldoen. Samen met een bouwkundig ontwerper / tekenaar werken we uw plan volledig uit.

Vergunning begeleiding
Wanneer u gaat bouwen heeft u mogelijk een vergunning nodig. Wij gaan voor u na of er mogelijkheden zijn voor vergunningsvrij bouwen. Wanneer er een vergunning nodig is begeleiden we een vergunningsaanvraag. Ook wanneer het gewenste plan niet binnen het bestemmingsplan zou passen gaan we in gesprek met de gemeente om na te gaan wat de mogelijkheden zijn. Als expert op het gebied van vergunningvrij bouwen en de ervaring als adviseur omgevingsvergunningen (ruim 8 jaar) weet ik als geen ander dat je samen met de gemeente in goed overleg vaak tot goede resultaten komt.

Doe het zelf ondersteuning
U bent best handig en wil graag dingen ook zelf doen aan uw woning. Bij de plaatselijke bouwmaterialenhandel kunt u prima wat spulletjes halen en aan de slag gaan. Kwaliteit is uiteraard altijd groter als u de werkzaamheden laat uitvoeren door een vakman. Zo heeft ieder zijn vak. Maar waar u zelf dingen kunt doen kunt u toch besparen. Bent u handig en wilt u het eigenlijk niet door een vakman laten doen? Maar twijfelt u toch een beetje, Kies dan voor een vakman of laat u ondersteunen door onze bouwkundige adviseur die zelf ook al 25 jaar bouwervaring heeft. Wij bieden u dus een tussenweg. U voert zelf de werkzaamheden uit en kunt toch kosten besparen. Wij kunnen u adviseren bij deze doe het zelf werkzaamheden. Zo krijgt u professionele uitleg, advies en tips. En mocht u gedeeltelijk dingen zelf willen doen en andere delen door een vakman laten uitvoeren, kunnen we u ook helpen door de juiste partnerbedrijven van Gekkota-advies in te roepen.

Isolatie
Gekkota-advies zorgt ook uitvoering van isolatiewerk. Isolatie lijkt niet zo moeilijk, echter is ook hier kwaliteit belangrijk. Niet alleen het juiste product op de juiste plaats, maar ook op de juiste manier aanbrengen is van belang. Het gaat hierbij om detailaansluitingen die tot wel 50-70% van de isolatiewaarde kunnen verminderen als deze onkundig is uitgevoerd. De adviseur van Gekkota-advies is gecertificeerd isolatiepartner met zelfs 2 sterren. http://www.eigenhuisisoleren.nl/

Beglazing
Gekkota-advies verzorgt ook het vervangen van beglazing voor dubbel HR++ glas of indien mogelijk triple beglazing. Bij een offerte geven we u meteen een indicatie van de besparing die de vervanging gaat opleveren. Uiteraard wordt een werkplek keurig achtergelaten en wordt het schilderwerk ook bijgewerkt. Besparingen kunnen wel oplopen tot €34 euro per m2/ jaar bij vervangen van enkel glas naar triple tot wel €16 euro per m2/jaar bij vervangen oud dubbelglas voor triple glas.

Verlichting
Ook bij besparingen op verlichting kan Gekkota-advies wat voor u betekenen. Samen met verlichtingsexperts kan verlichting energiezuinig worden gemaakt zonder dat de sfeer, kleur of de lichtsterkte er op achteruit gaat.

Zonne-energie
Ook bij besparen door middel van zonne-energie kan Gekkota-advies wat voor u betekenen. Wanneer we kiezen voor zonne-energie in de vorm van zonnepanelen (PV) of een zonneboiler (warmte) besparen we geen energie. We besparen wel geld omdat we de benodigde energie opvangen van de zon. Dergelijke installaties zijn erg interessant. Echter als we eerst de vraag aan energie beperken (energie besparen), zouden we dus minder energie nodig hebben en vervolgens ook minder zonnepanelen hoeven aan te schaffen om energieneutraal te zijn. De volgorde van de investeringen is dus ook belangrijk. Wilt u gebruik maken van zonne-energie, laat u informeren waar voor u de meeste besparingen te halen zijn.

Duurzamer wonen / Maatschappelijk verantwoord wonen
In sommige situaties is besparen niet de enige wens. We kennen allemaal de bekende plof kip: bijzonder goedkoop maar niet echt een verantwoorde aankoop. Hoewel veel besparingsmogelijkheden zeer verantwoord zijn zullen er ook situaties zijn die mogelijk wel besparen maar om andere redenen minder verantwoord zijn.
In een dergelijke situatie hebben we het vaak over maatschappelijk verantwoord of duurzaam wonen. Door niet de bekende plofkip te kopen bespaar je mogelijk minder geld maar bespaar je wel op andere maatschappelijk ongewenste effecten. Ook duurzaam wonen betekend verder vooruit kijken en ook kijken naar effecten voor het milieu. Ook besparingen op milieubelasting zijn zeer belangrijk. Wie wil later zijn kleinkinderen vertellen dat het milieu zo slecht is geworden doordat wij altijd maar alleen naar het goedkoopste keken?  Gelukkig zijn de meeste besparingsoplossingen ook goed voor het milieu. Wilt u vooral besparen op negatieve effecten op het milieu bent u ook bij ons aan het juiste adres. En voor een complete duurzaam wonen scan hebben we een gespecialiseerde expert.